6. razred – tabor Weinebene

 1.  dan:
  Prispeli smo v Weinebe, kjer sta nas pričakala sonček in obilica snega. Po kosilu smo imeli preizkus smučanja, nato pa smo se spopadli s prvimi zavoji po belih strminah. Po malici smo se zabavali na snegu: sankali in kepali. Zvečer pa smo se seznanili s FIS pravili.
 2.  dan:
  Danes smo cel dan preživeli na snegu. Navdušeni smo nad smučanjem po belih strminah. Tudi smučarji začetniki smo se že spopadli s prvimi zavoji med vratci. Nekateri se sicer spopadamo s prvimi bolečinami v mišicah, vendar smo kljub temu nasmejani in komaj čakamo nov dan na smučišču. Po malici smo se igrali igre na snegu ter sankali. Zvečer pa igrali družabne igre.
  Komentar dneva: “To je nasrečnejši dan v mojem življenju.” (Aleksandar)
 3.  dan:
  Po celodnevni smuki nas je s smučišča pregnal veter. Nekateri smo po malici malo zaspali, drugi pa smo igrali ročni nogomet. Zvečer smo priredili kviz. Čeprav zelo uživamo, nekateri že majceno pogrešamo domače.
  “Smučanje je zakon! Najprej nas je bilo nekatere strah. Ampak, ko pridemo domov boste videli, da obvladamo!” (Alma)
  “Na taboru mi je najbolj všeč, ko smučamo v skupini.” (Lejla)
  “Všeč mi je, da imamo dobre učitelje smučanja, da so proge raznolike in da imam dobre cimre. A malo pa me preliva domotožje.” (Vita)
  “Najbolj mi je bilo všeč, ko sem šel na največjo progo na smučišču.” (Sani)
  “Ful kul je blo, ko sem si na krožnik naložila skor pol kile zeljnate solate…vsi so govoril, da tega še v sanjah ne bom pojedla…ampak sem…in potem sem celo noč … :)” (Ronja)
  “Najbolj mi je všeč, ker mi je ratalo it na sidra.” (Anej)
  “Všeč mi je, ker sem se naučila smučati in to mi veliko pomeni.” (Nives)
  “Všeč mi je, ko sem se pelu v vetru.” (Jan)
  “Najbolj mi je všeč, da sem prvič v tem letu smučal.” (Urban)
  “Všeč mi je, ko sem igrala ročni nogomet z dvema tujima punčkama.” (Katarina)
  “Tukaj na taboru so mi najbolj všeč igre na snegu.” (Lara H.)
  “Najboljše mi je, da sem v najboljši skupini in da igramo ročni nogomet.” (Timotej)
 4. dan:
  Danes je bil sončen dan in tudi veter nas ni spodil iz smučišča. Po malici smo se pripravljali na zaključni večer. Učenci iz vseh sob smo pripravili točke, tako smo si ogledali lutkovno predstavo o Garfieldu, hip hop plesno točko, glasbeni skeč … Dan smo zaključili s plesom in praznovanjem Timotejevega rojstnega dne.
 5. dan:
  Zadnji dan je tu. Kovčki so že spakirani. Čaka nas še tekma in podelitev diplom. Nato pa sledi še nekajurna vožnja in že bomo doma. Lepo je bilo! 🙂
  Učenci 6. a in 6. b razreda

   

   

  Rezultati veleslalomske tekme treh skupin:

Morda vam bo všeč tudi...