Sprehod za spomin

V petek, 20. 09. 209, se je sedem učencev prostovoljcev z OŠ Horjul pod mentorstvom učiteljice Barbare Buh udeležilo SPREHODA ZA SPOMIN. Dogodek je potekal pod okriljem Centra starejših Horjul v podporo osebam z demenco in njihovim svojcem. Dogodek v Centru starejših Horjul je koordinirala delovna terapevtka Emanuela Grom.

Dogodek je trajal od 10.00 do 11.00. Začel se je z uvodnim pozdravom in nagovorom direktorice Centra starejših Horjul Slavi Kosec. Sledil je glasbeni nastop učenca OŠ Horjul Miha Trčka, ki je vse navzoče v dobro voljo spravil z znano melodijo, ki jo je ustvaril s spretnim igranjem na klavirsko harmoniko. Sledil je sprehod po krožni poti od Centra starejših Horjul do OŠ Horjul. Učenci so se pomešali med stanovalce Centra starejših Horjul in skupaj smo se sprehodili po okolici. Med sprehajalci se je razvil živahen klepet. Ob povratku v Center starejših Horjul smo bili vsi sprehajalci deležni zdravega in sladkega okrepčila.

Učenci, ki so se dogodka udeležili, so dejali, da jim je bilo medgeneracijsko druženje všeč. Večina njih bi se podobnega dogodka z veseljem udeležila tudi v prihodnosti.

(Skupno 293 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost