Nemčija 2017

V okviru projekta Erasmus + »All for a greener Europe« je v začetku februarja potekalo srečanje predstavnikov sodelujočih šol v Bremnu v Nemčiji.

Prvi dan obiska so nas dijaki šole gostiteljev popeljali skozi mesto Bremen in nam predstavili nekaj znamenitosti mesta ter njegovo zgodovino. Popoldne nas je sprejel predstavnik župana in nam razkazal mestno hišo. Naslednji dan smo se odpeljali v Bremerhaven, kjer smo spoznali proizvodnjo in potek projektov postavitve vetrnih elektrarn na morju.

Sobotno dopoldne je bilo namenjeno pogovoru o projektu »All for a greener Europe«. Ocenili smo dosedanje izkušnje in načrtovali potek projekta v prihodnje. Dogovorili smo se, katere naloge moramo še narediti, kje in kdaj bodo potekala nadaljnja srečanja. V popoldanskih urah smo obiskali in si ogledali naravoslovno tehnični muzej Universum, zvečer pa smo se razvedrili ob prijetnem druženju in zabavnih igrah.

Dijaki gostiteljske šole so pripravili predstavitev, na kateri smo spoznali, kako lahko tudi velik hotel deluje ekološko. Skupaj smo obiskali hotel v Bremerhavenu. Tam je tudi zanimiv muzej Klimahaus, ki je bil naša naslednja postaja.

Zadnji dan obiska smo obiskali še tovarno Airbus in znano pivovarno Beck’s.

Bremen smo zapustile polne novih doživetij, spoznale nove člane, ki sodelujejo v projektu in se vrnile domov s kopico lepih vtisov.

Maja Rebolj

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)