1. ŠPORTNI DAN PETIH RAZREDOV

V sredo, 15. 9. 2021 se učenci obeh petih razredov povzpeli na Planino nad Vrhniko.

Malo pred 8.30 so se zbrali v svoji matični učilnici, kjer so dobili malico. Sledil je odhod na avtobus, ki nas je zapeljal do vznožja vzpetine na kateri je postavljen lesen stolp. Pot so nadaljevali po Knafljevih markacijah, bel krog z rdečo obrobo. Že po 10 minutah hoje je sledil prvi odmor za malico. Nato se je pot vedno bolj strmo vzpenjala, zaradi česar so naredili nekaj dodatnih postankov, da so mišice nog malce popustile.

Po eni uri in pol so zagledali obris koče na vrhu. Energije je bilo še veliko, saj je večina do klopic na vrhu kar stekla, kljub temu, da so se pred tem povzpeli po strmi poti.  

Po odmoru na vrhu je sledil vzpon na lesen stolp, od koder se je dobro videlo Ljubljansko barje, Vrhniko, Logatec ter sv. Urh v Horjulski dolini.

Na poti so srečali veliko planincev, ki so se učencev zelo razveselili ter glasno odobravali njihovo vztrajnost pri premagovanju tega strmega in lepega vzpona.

Na ta način so naredili nek uvod v Evropski teden mobilnosti, ki se je pričel v četrtek, 16. 9. 2021. Namen tega tedna je, da je naša mobilnost čim bolj trajnostna. Torej, da izberemo tako obliko gibanja, ki je za okolje čim manj škodljiva: uporaba javnih prevoznih sredstev, hoja, kolesarjenje, vožnja s skirojem… Na ta način poskrbimo, da je naš ogljični odtis čim manjši.

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost