Šola v naravi Cerkno

Po kratkem postanku v Idriji, srečno prispeli v Cerkno.

[10. 11. 2022] – Končno smo pričeli našo težko pričakovano pustolovščino. Do Cerkna nas je vodilo veliko ovinkov. Ko je bila ura deset, smo res že komaj čakali, da ugledamo Cerkno. Ko smo se ustavili na parkirišču, smo z aplavzom pozdravili šoferja in se odpravili v naš dom. Namestili smo se po sobah, si uredili postelje in omare. Po kosilu smo se odpravili v bazen, kjer smo opravili prvi preizkus plavalnega znanja in se razdelili po skupinah. Malce smo tudi že plavali. Ko smo se vrnili z bazena in pomalicali, smo se odpravili po Cerknem. Spoznali smo kulturno in naravno dediščino kraja. Podkrepili smo se z večerjo in se odpravili še na nočni pohod z lučkami. Utrujeni od vseh izzivov tega dne smo ob pravljici utonili v miren spanec.

[11. 11. 2022] – Zjutraj nas je pričakalo megleno jutro, a mi se nismo ozirali nanj. Sveži in spočiti smo po zajtrku pospravili sobe in odšli na bazen. Pridno smo vadili in se učili, malce pa tudi čofotali, skakali v vodo in se na koncu sproščali v jacuzziju. Z bazena smo se vrnili že po tiplem soncu. Po kosilu smo si odpočili v sobah. Popoldne smo razmišljali o našem planetu in vplivu ljudi nanj ter o energiji, ki jo ljudje potrebujemo za življenje. Zapisali smo zanimiva pisma za naše vnuke in ustvarjali stripe v skupinah. Komaj smo čakali na večer, saj smo se zelo veselili, da bomo končno spoznali Cerkniške laufarje. Malce strašni, a silno zanimivi. Večer nas je ‘poklical’ v pižame, umili smo zobe in se uredili ter s pravljico utonili v sladek spanec.

[12. 11. 2022] – Tudi danes smo se kmalu po zajtrku odpravili na bazen. Tam smo se učili drsenja na vodi, prsno plavanje, najboljši pa tudi že kravl. Po kosilu in počitku smo se odpravili v gozd, kjer smo se preizkusili v izdelovanju bivakov. Naredili smo prave gozdne hiške, ki so imele tudi kurišče in zastavo. Preostanek popoldneva smo se na igrišču igrali z žogami, balinčki in loparji. Zvečer smo si ogledali film Sreča na vrvici. Imamo se fino, a domače že zelo pogrešamo.

[13. 10. 2022] – Četrtek nas je malce iztiril iz sedaj že ustaljenega urnika. Dopoldne smo spoznavali lastnosti vode tako, da smo izvedli vrsto poskusov. Preizkusili smo se tudi v gradnji iz lesenih deščic. Že ob 11h smo pojedli kosilo in se odpravili na bazen, kjer smo bili danes že zmagoslavno razpoloženi, saj smo prislužili priznanja za svoje plavalno znanje. Popoldne smo sončne žarke lovili na igrišču, zvečer pa imeli nepozaben ples. Čas je, da pospravimo iz omar v kovčke,  saj se jutri že vračamo domov!

Lp Tjaša Glamočak

(Skupno 1.033 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost