Obisk Vite Glamočak, avtorice romana Hči magije – Modri zmaj

V šolski knjižnici smo se 16. novembra popoldne srečali z zanimivo gostjo: obiskala nas je Vita Glamočak, gimnazijka, ki je letos izdala svojo prvo knjigo: Hči magije – Modri zmaj. Z našimi učenci se je v dobri urici druženja pogovorila o tem, kako se je domislila pisanja knjige, kje je dobila idejo za vsebino in kako je pisanje potekalo. Učenci so imeli za Vito tudi cel kup vprašanj o tem, kakšna je pot od rokopisa ali digitalnega zapisa do knjige v fizični obliki, in Vita se je pri odgovarjanju odlično znašla. Pojasnila jim je čisto vse, kar jih je zanimalo, med drugim npr. tudi to, koliko je zaslužila z izdajo knjige. Zaupala jim je tudi, da trenutno piše drugi del svoje knjige in je s tem ustvarjalno zaposlena vseh 24 ur dneva. Učenci so izvedeli, da pisanje knjige ni mačji kašelj, temveč zahteva kar precej truda in časa, sploh če ima končni izdelek več kot 300 strani, tako kot knjiga, o kateri smo govorili.

Vitino knjigo smo kupili tudi v šolski knjižnici in jo prejeli prav na dan njenega obiska. Vita nam jo je tako lahko podpisala, po koncu obiska pa so si knjigo želeli izposoditi prav vsi obiskovalci – ker to ne gre, smo morali prvega bralca Vitine knjige med horjulskimi osnovnošolci izžrebati. Ne dvomimo, da bo Hči magije – Modri zmaj med našimi učenci prava bralna uspešnica.

Viti se zahvaljujemo za obisk in ji želimo še veliko ustvarjalnih pisateljskih uspehov. Že sedaj pa jo vabimo, da nas ob izidu drugega dela njene knjige ponovno obišče.

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 6)
Dostopnost