Obvestila in dogodki

PRIPOROČILNI SEZNAMI ZA BRANJE:

Arhiv priročnikov za branje kakovostnih mladinskih knjig in filmov.

Beremo skupaj

 

Konec decembra sta nas v knjižnici obiskala Božiček in Dedek Mraz ter nam zavila knjige v letošnje novice 🙂

Le-te nas bodo spomnile na pomembne dogodke letošnjega leta, s knjigo (prvošolci obvezno skupaj s starši!) pa se bomo crkljali v teh prazničnih dneh.

Knjiga je (še vedno) najlepše darilo!

 

    

 

francoski inštitut

Francoski inštitut nam je podaril družabno igro “Jeu de l’oie”, s katero učenci med prostimi trenutki v knjižnici spoznavajo Francijo, utrjujejo branje in se učijo medsebojnega spoštovanja. Igra je med učenci zelo priljubljena, pa čeprav se (še) ne učijo francosko!

Hvala Francoskemu inštitutu! Un grand merci!

 

 

ID Naša mala knjižnica – UČITELJICA

Mali knjižničarji smo prebrali zanimivo zgodbo s prekrasnimi raznolikimi ilustracijami, ki govori o učiteljicah, z naslovom Učiteljica italijanskih avtoric Susanne Mattiangeli in Chiare Carrer.

Razmišljali smo o naših učiteljicah – kdaj so vesele, kdaj žalostne, kdaj celo jezne, in zakaj. Kaj neki se poleg vsega znanja, ki nam ga predajajo, še skriva v njih?

Odločili smo se, da z malo nenavadnim portretom razveselimo našo učiteljico Matejo. Presenečeni boste, kaj vse se skriva v njej.

 

 

Stripi

V naši knjižnici si učenci zelo radi preberejo kakšen strip. V zadnjem času je najbolj popularna zbirka, kjer vice pokata nabriti Calvin in njegov tigrasti prijatelj Hobbes. V družbi se je seveda tudi bolj zabavno nasmejati. Ali še kdo pravi, da branje ne more biti tudi zabavno???

 

 

NOČ V KNJIŽNICI

V petek, 28. februarja, so se člani knjižničarskega krožka in srečni izžrebanci mesečnih knjižnih ugank zbrali v knjižnici, da bi skupaj preživeli noč v knjižnici.

Nasmejali smo se ob spoznavnih igrah, se učili sodelovanja v literarnem kvizu, ko smo brskali po knjižnici, uprizarjali poezijo in možgančkali, ko smo iskali naslove literarnih del…

Pripravili smo si slastno večerjo v gospodinjski učilnici, kar nam je bilo sploh všeč.

Člani knjižničarskega krožka so ostalim povedali pravljico o kraljični, ki je spoznala, da se iz knjig le ne naučiš vsega, nato pa so se s svojimi anekdotami pogovoru pridružili še ostali učenci.

Večer smo nadaljevali v druženju ob družabnih igrah in pogovorih med knjigami še dolgo v noč… oz. jutro.

 

 

francoski inštitut

La France voyage

V četrtek nas je obiskala Francozinja Romane, ki v okviru projekta “La France voyage” (ki se pod okriljem Francoskega inštituta izvaja že 4 leta) obiskuje slovenske šole, kjer se učenci (že) učijo francoščino.

Za naše učence je pripravila delavnici v francoščini. Učenci, ki se že učijo francosko, so ugotovili, da so se v 6 mesecih naučili toliko, da so razumeli praktično vse 🙂 Tudi druga skupina učencev je v delavnici uživala in ugotovila, da francoščina zveni prav lepo in da je v bistvu zelo podobna angleščini.

Več o projektu: http://www.institutfrance.si/francija-potuje….2.html

Hvala tudi za sladke magdalenice 🙂

Merci, Romane, de ta visite!!!

(Skupno 462 obiskov, današnjih obiskov 2)