Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Kratek opis operacije.
Ureditev nove kuhinje in postavitev sušilnice sadja v OŠ Horjul bo nudila možnost za povezovanje različnih generacij in društev, z namenom povečati privlačnost bivalnega okolja. Urejena kuhinja bo ponudila možnost izvedbe kulinaričnih delavnic in tečajev ter tako prispevala k ohranjanju kulinarične dediščine. S postavljeno sušilnico sadja se bo spodbujala predelava doma pridelanega sadja. Vzporedno bodo organizirane delavnice in strokovni izleti. Z izobraževalnimi delavnicami in tečaji se bo spodbujala uporaba lokalne hrane v šoli, urejen bo prostor za predelavo sadja in prostor za prikaz ter prakticiranje tradicionalne kulinarike in spoznavanje pomena kakovostno pridelane hrane.
Namen operacije:
Pridobitev prostora za povezovanje in izmenjavo izkušenj med generacijami z namenom ohranjanja kulinarične dediščine območja in s tem vplivati na razvoj turizma na tem območju. Prav tako je namen razvijati zavedanje pomena zdravega načina prehranjevanja in uporaba sestavin pridelanih v domačem okolju.
Finančna podpora:
Vrednost celotnega projekta znaša 19.763,16 EUR, od tega je 13.047,38 EUR sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Cilji:
-vključiti vsaj dve ranljivi skupini (mladi, upokojenci) v družbene aktivnosti
Rezultati:
-operacija bo vplivala na vsaj 1401prebivalca
-vsaj eno podprto partnerstvo
-na novo vključeni vsaj dve ranljivi skupini (mladi, upokojenci)
Nosilec projekta:
OŠ Horjul
Partnerji v projektu:
Društvo kmečkih in podeželskih žena Dobrova-Horjul-Polhov Gradec, Turistično društvo Horjul, DEOS, celostna oskrba starostnikov, d.d., PE Horjul