Učenci krožka folklora nastopijo na koncertu

V soboto, 25. 11. 2023, sta Folklorni skupini Klas Horjul in Šumnik Borovnica organizirali celovečerni koncert v Prosvetnem domu Horjul z naslovom Med dvema stoloma. Letos so se odločili, da kot goste na koncert povabijo učence krožka folklora Osnovne šole Horjul. Z učenci smo si povabilo vzeli v veliko čast in že takoj ob začetku šolskega leta začeli s pripravami za nastop. Odločili smo se, da bomo za nastop izbrali splet plesov iz Bele Krajine. Tako smo ob petkih preduro pridno vadili plese: Štajeriš, Hruške, jabuke, slive, Lepa Anka, Seljančica in Svatsko kolo, fantje pa so se naučili tudi sestaviti belokranjski stolp. Da, bi bili za nastop čim bolje pripravljeni, smo se dobili na dodatnih vajah tudi dve srede po pouku.

Na dan nastopa je bilo prisotno tudi nekaj treme, vendar učence ni preveč ovirala. Svoj nastop so opravili suvereno ter navdušili publiko in tudi odrasli folklorni skupini, ki sta organizirali koncert. To je bil prvi skupni nastop učencev kot folklorne skupine. Ta nam je dal zagon in motivacijo tudi za nadaljnjo delo in učenje novih plesov.

Na tem mestu bi se še radi zahvali folklornima skupinama Šumnik in Klas, še posebej slednji, ki nam je tudi posodila noše, v katerih smo nastopali.

Peter Hribernik

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost