Vesele velikonočne praznike vam želimo- ID ŠPIK in vsi ostali učenci

Z učenci smo najprej prebrali pravljico iz Knjige o čustvih. Učimo se ubesediti čustva, pogovarjamo se o tem, kako pomembno je o čustvih govoriti, jih prepoznati pri sebi, biti pozoren na druge in se truditi prepoznati čustva pri vseh. Tako lahko pomagamo, tako sebi, kot drugim. Če vidiš nekoga, ki je žalosten, ga lahko razveseliš. Če je nekdo prestrašen, ga gotovo lahko opogumiš, prestrašenega pomiriš, veseli pa še tebi da veselje in zadovoljstvo. S čustvi je na nek način povezan tudi praznik, ki sledi v prihajajočih dneh- velika noč.

Velika noč je za kristjane praznik veselja in upanja, verujejo, da je Jezus s svojim vstajenjem premagal telesno in duhovno smrt ter za vse prinesel upanje.

Tudi mi smo se veseli dotaknili običaja državnega praznika in ustvarjali velikonočne pisanice, ki so krščanski simbol življenja. Obesili smo jih na oljčno vejico, ki predstavlja simbol miru in sprave. Veliko velikonočno jajce smo barvali tudi v sodelovanju z učenci različnih razredov OPB. Skupno ustvarjanje je bilo zabavno. Timsko sodelovanje je prilagajanje.

Izdelki so razstavljeni pri vhodu, v šoli.

Vsem želimo lepe velikonočne praznike, veliko miru, upanja, veselja in prijetnih trenutkov v krogu domačih.

Tanja Bergant Kač, mentor interesne dejavnosti ŠPIK

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost