Slovenski zajtrk na OŠ Horjul
Petek na OŠ Horjul je bil v znamenju Slovenskega tradicionalnega zajtrka. Učenci so 1. uro zajtrkovali (lokalno pridelan zajtrk), kasneje pa so z različnimi aktivnostmi povezovali znanja o prehrani, pridelavi hrane, zdravi hrani ipd.
Učenci 6. razreda so na ta dan izdelovali Dražgoške kruhke:
V gospodinjski učilnici smo ročno oblikovali in krasili kruhke iz medenega testa, ki so dobili ime po vasi Dražgoše pri Železnikih v Sloveniji. Osnovni sestavini za medeno testo sta moka in med. Začinimo ga z mletimi klinčki in cimetom. Najpogostejši obliki sta srce in krajček, lahko pa izdelamo tudi druge oblike: Miklavža, parkeljne, majolke, fajfe, putke itd.
Za praznik Svetih treh kraljev so po maši fantje dekletom kupovali srčke, dekleta pa fantom krajčke. Ta praznik lahko primerjamo z Valentinovim.
Drugošolci so si sami pripravili polnovreden obrok, malico:
Kruh, paprika, grozdje, čaj, korenček, skutni namaz in nastal je unikaten namaz-obraz. Iz vsakega predala prehranjevalne piramide en del, zato je samostojni pripravi, zaužitju malice in čiščenju sledilo še gibanje na prostem.
Fotografije so posneli učenci fotografskega krožka.