Naše igre na deževne dni

Igra je pomemben del otroškega vsakdana. Tudi naših prvošolcev. Zima pa naše igre marsikdaj prestavi iz narave v topla zavetja hiš in naših razredov. Včasih smo polni idej, spet drugič pa nam jih primanjkuje. Lansko leto je v jesenskem in zimskem času šola potekala na daljavo in učiteljice smo poiskale kopico idej za bolj pisan vsakdan naših šolarjev. Letos sva se učiteljici odločili, da se z našimi prvošolci poigramo na drugačen način kot je običajen in sva nekatere lanske ideje za doma »preoblekli v obleko za v šolo«. Brez igrač, ki jih kupimo v trgovini, uporabili bomo tiste, ki jih bodo izdelali naši prstki in prav tako se bomo igrali športne igre brez pravih športnih pripomočkov. Izdelali si bomo labirint in se igrali papirnati poligon.

Pripravili smo si pokrove škatel in papirnate krožničke pa pisane trakce za ovire in razdrli smo staro učiteljičino zapestnico. Na krožničke smo iz trakcev izdelali in nalepili tunele, skozi katere smo poskusili spraviti žogico – našo kroglico. Ko smo se naigrali, smo naše labirinte odnesli domov, da se bomo z njimi igrali na deževne in tudi mračne zimske dni.

Iz časopisa smo napravili še žoge in hokejske palice, iz igrač in stolov pa smo postavili ovire za poligon v našem razredu in igre so stekle. Vmes pa smo se veliko nasmejali.

Horjulski prvošolci z učiteljicama Ireno in Mojco

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost