ID Špik (šport, pravljice, igra, kuhanje) se je začela

Novo šolsko leto 2024/2025 se je zopet začelo s tremi skupinami ID ŠPIK, od 1. do 3. razreda. Najprej smo imeli šport, potem pa smo nadaljevali s pravljicami in kuhanjem.

Prvošolci so si letos prvič nadeli svoje predpasnike in se preizkusili v kuharskih veščinah. Najprej smo se pogovorimo o varnosti v kuhinji, spoznali smo pomembnost čistih rok in čistoče kuhinje na splošno. Zaenkrat vemo dovolj, da smo se lotili prve peke palačink. Vsak je spekel svojo in seveda smo se z njimi tudi posladkali. Večini je obračanje palačink uspelo, a vemo, da vaja dela mojstra in da je vsako stvar potrebno vaditi, da jo kasneje obvladaš. Tako je tudi s kuhanjem. Vadili bomo, da bomo še boljši in odlični.

Za red in čistočo kuhinje je potrebno skrbeti skozi celotno kuhanje in vedno se kuhinjo za seboj tudi pospravi. Učenci so pomili posodo, pobrisali pult in uredili gospodinjsko učilnico tako, da je po našem odhodu ostala taka, kot smo jo na začetku dobili.

Drugošolci in tretješolci so vse te informacije že vedeli, so pa utrjevali znanje od lani in vadili, ker vaja dela mojstra. Kuhar mora veliko kuhati, da postane mojster. V šoli spodbujamo veselje do različnih dejavnosti, doma pa z vsem tem vsak sam nadaljuje in s tem krepi in utrjuje znanje in izkušnje.

V nadaljevanju šolskega leta nas čaka še veliko zanimivih učnih ur.

Tanja Bergant Kač

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 69)
Dostopnost