Zdrave navade prvošolcev

Prvošolci smo imeli prvi naravoslovni dan.

V razred je prišla višja medicinska sestra Erika. Pripravila nam je več zgodbic: zgodbo matere Narave, o traktorju na travniku pa o zajčku Zobku. Z zanimanjem smo ji prisluhnili. S seboj je imela veliko zobno krtačko in model zob. Pokazala nam je, kako si osnažimo zobke. Prinesla je še tabletke, ki pokažejo, kako snažno smo si oščetkali zobke. V ogledalu smo opazovali, kako skrbni smo bili z njimi.

V pravljici nam je zajček Zobek izdal štiri skrivnosti zdravih zob: zelenjava in sadje, zobna krtačka, zobna krema in zobozdravnik. Vse zdrave nasvete medicinske sestre smo zapisali in narisali v zvezek, da  bomo vsakodnevno negovali zobe, roke, naše telo.

Gospa Tanja nas uči spoznavanje okolja. Pohvalila nas je, saj je opazila, da veliko  vemo o okolju.

Z  učiteljicama  Mojco in Ireno smo  izdelovali konjičke. Pred tem sta nam povedali več zanimivosti o konjih. Presenetilo nas je, da domači  konji lahko živijo tudi štirideset let.

Pri izdelavi konjička smo na karton najprej narisali obliko konjske glave. Izrezali smo jo, ji narisali oči, gobec, nozdrvi, lise. Iz papirnatih trakov smo ji oblikovali grivo. Nekateri smo glavo še pobarvali. Potem nam je učiteljica pomagala nanjo prilepiti palico. Konjiček je bil narejen in pripravljen za preizkus.

Ena zdrava navada je gibanje, zato smo s konjički ali brez njih zajahali na svež zrak, kjer smo krepili prijateljstvo.

Po besedah učencev zapisali učiteljici Mojca in Irena.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 26)
Dostopnost