Zaključna ekskurzija 6. razredov

V petek, 31.5. 2024, smo se šestošolci odpravili na zaključno ekskurzijo.
Zjutraj smo se ob 6:45 zbrali pred šolo, si vzeli malico in se z avtobusom odpeljali do Vače – središča Slovenije. Pot je bila dolga, a smo si jo s pogovarjanjem, šalami in igrami skrajšali. Kmalu smo prispeli v Vače. Od avtobusa smo se z dežniki sprehodili do središča naše države, kjer nas je čakala stara gospa.
Opisala nam je, kako je ta točka, na kateri smo stali, nastala in nam pokazala Vaško situlo. Spremljal jo je gospod, ki nam je pokazal, kje vse najdemo poslikave te situle. Na koncu smo skupaj zapeli še pesem in se poslovili.
Ko smo mokri od dežja prišli nazaj do avtobusa, smo nadaljevali pot. Peljali smo se po ovinkih in čez nekaj časa prišli na parkirišče toplic Laško. Pod streho smo pojedli malico, nato pa vstopili v kopališče. Najprej smo se preoblekli v kopalke, nato pa hitro skočili v bazene, kjer smo se kopali 3 ure.
Na bazenih smo se zabavali – plavali po valovih, se potapljali, skakali v vodo, se greli v džakuzijih, se ‘masirali’ na mehurčkih, se spuščali po toboganih in raziskovali bazene. Ravno v tistem času je na nebu posijalo sonce, zato nam je bilo zelo všeč tudi v zunanjem bazenu.
Po preteklem času smo šli iz bazenov, se preoblekli, si posušili lase in se lačni odpravili na kosilo v restavracijo. Ko smo se najedli, smo se prešteli in se sprehodili do avtobusa, kjer smo se utrujeni od plavanja usedli in se odpeljali proti Horjulu.
Na poti nazaj smo se ustavili na Trojanah, kjer smo si kupili sveže krofe. Ko smo prispeli v Horjul, so nas tam že čakali starši. Čeprav smo bili utrujeni, smo se polni dobre volje odpravili domov.

Kijara Verbič, 6.a

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 42)
Dostopnost