Pouk v naravi

Te dni so nas razveselile prve snežinke. Kako so čarobne! Prav potihoma  so se spuščale  na tla in nase privabile naše poglede in naše čudenje.

Prvošolci smo si jih nadvse želeli doživeti, se jih dotakniti. Naša učiteljica je prisluhnila našim željam in tako smo pouk likovne umetnosti izpeljali na snegu. Kako prikladno; prav v tem tednu smo v učilnici nameravali izdelovati snežake iz odpadnih materialov, a nas je sneg prijetno presenetil in naše kiparjenje se je prestavilo v naravo. Sneg  je zelo gnetljiv material, če je moker. Zdaj  je bil in pod našimi rokami so nastajali snežaki različnih oblik in velikosti. Tudi  iglu smo si zgradili. Joj, koliko dela smo imeli z nanašanjem visokega zidu, obdelovanjem gladkih sten, predvsem pa z dovažanjem zadostne količine materiala. Ob kiparjenju smo preživljali radostne trenutke. Ko smo se vrnili v učilnico, so nam lička nagajivo rdela.

Zdaj sneži in prvošolci zadovoljno zremo skozi okno učilnice in s ponosom opazujemo naše kipe, ki vabijo naše poglede in poglede naključnih sprehajalcev.

Zapisali učiteljici 1. a in 1. b z učenci.

(Skupno 327 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost